Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
Het voorstel betreft het "Onderhandelaarsakkoord CAO ‘Aan de Slag 2021 – 2023’". Het akkoord is bereikt tussen de VNG, Cedris, en vakbonden FNV en CNV voor werknemers met een arbeidsbeperking die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen. Het doel is om een uniform arbeidsvoorwaardenpakket te bieden dat zekerheid en perspectief biedt aan deze werknemers. Gemeenten moeten instemmen met het akkoord om het definitief te maken. Het akkoord biedt landelijke afspraken over loon, pensioenen, verlof, ontwikkeling en opleidingen, en draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt.
Volledigheid van het Voorstel:
Het voorstel is volledig in de zin dat het de context, noodzaak, en voordelen van het akkoord duidelijk uiteenzet. Het bevat ook de voorwaarden die eerder door gemeenten zijn gesteld.
Rol van de Raad:
De raad moet instemmen met het onderhandelaarsakkoord om het proces naar een definitief akkoord te ondersteunen. Dit is een formele stap in de besluitvorming.
Politieke Keuzes:
De raad moet beslissen of zij het eens zijn met de voorwaarden en de impact van het akkoord op de lokale arbeidsmarkt en sociale voorzieningen.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is specifiek en meetbaar in termen van de doelen van het akkoord. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar het voorstel mist specifieke tijdsgebonden doelen buiten de instemmingstermijn.
Besluit van de Raad:
De raad moet besluiten om al dan niet in te stemmen met het onderhandelaarsakkoord.
Participatie:
Er is afstemming geweest met de GR NEF via Cedris, wat aangeeft dat er enige mate van participatie en overleg is geweest.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid is niet expliciet genoemd als een relevant onderwerp in dit voorstel.
Financiële Gevolgen:
Er zijn geen directe financiële gevolgen of begrotingswijzigingen aangegeven in het voorstel. Het akkoord zou geen invloed hebben op bestaande subsidies en begeleidingsbudgetten.